sobota 15. ledna 2011

JanPipes - poker

Další z loňských přírůstků, dle čísla to byla 52. dýmka, kterou Honza Klouček pod svou značkou vyrobil v roce 2010. Je to takový netradiční poker - hlavička spíš připomíná vulkán a dno není zcela rovné, ale naopak je vybroušené trochu do oblouku. Přesto stojí velmi stabilně. 


Jak je vidět na snímku, z jedné strany jsou vidět nádherná ptačí očka. Kresba z druhé strany sice není až takhle skvělá, ale také rozhodně není k zahození. Dýmka vypadá velmi subtilně, ale přesto má standardní kotel zhruba na úrovni dunhillovské čtyřky (možná i o fous větší). Váží 39g, což je na dýmku této velikosti opravdu slušný výsledek. Náústek je ebonitový s bezfiltrovým čepem, krček dýmky zdobí stříbrný kroužek. 


Těch tenkých stěn jsem se zpočátku bál, ale není to žádný problém. Ta dýmka se nijak nenapaluje a díky tenkým stěnám se vlastně lépe reguluje styl kouření, protože se dá okamžitě poznat když se dýmka začne rozpalovat. Tenkostěnných dýmek jsem si za letošní rok pořídil několik a musím říct, že kouřením z nich jsem se toho hodně naučil a zlepšil tím svůj kuřácký styl. Samozřejmě ne vždy se to povede, ale myslím že většinou mi ty dýmky hoří mnohem chladněji než dříve. 

Kouřím z ní "pro změnu" Dunhill Royal Yacht, to je v současné době taková moje stálice. 

Žádné komentáře:

Okomentovat