čtvrtek 25. prosince 2014

Petr Pipes - klubová dýmka 2014

Letošní klubovou dýmku pro pipE-club Dýmka.net dostal na starosti náš kamarád Petr "Peťák" Libora a jak můžete sami vidět, dopadlo to výborně. Petr vyrábí dýmky teprve něco přes dva roky, ale kdybych to nevěděl tak bych si při pohledu na výtvory myslel že to určitě musí dělat už dlouhá léta. Petr je strojní konstruktér a na jeho dýmkách to je znát, jsou velice přesné a precizní. Dělá převážně klasické tvary a jeho specialitou jsou různé stříbrné aplikace a zejména pak spigoty. Když jsem prvně slyšel že letošní klubovou dýmku bude dělat Petr a navíc to právě bude spigot, říkal jsem si že to bude parádní kousek do sbírky a výsledek rozhodně naplnil má očekávání. 


Pokud jde o tvar ta je to bent dublin, zahnutí je pravda nepatrné, ale úplně rovná dýmka to není. Na výběr bylo vícero povrchových úprav, já si vybral pískovanou tmavou. Náústek je z akrylu v bezfiltrovém provedení, zakončený je spigotem, tedy spojením kov na kov. Na délku má necelých 16cm, na výšku zhruba 5,5cm a váží 49g což je u takovéhle spíše větší dýmky se stříbrným kováním velice slušná hodnota. 


Tuhle dýmku jsem mimo jiné spojil s takovou mojí osobní tradicí kdy si vždy na Vánoce u nás v hospodě zakouřím z nové "vánoční dýmky", je to takový dárek sám sobě. Nacpal jsem do ní Dunhill Royal Yacht a zřejmě u něj zůstanu. To ostatně předurčuje tuhle dýmku k tomu že se zařadí do okruhu dýmek které kouřím nejčastěji. Pokud jde o první kouření, proběhlo v naprosté pohodě, dýmka se ani příliš nerozpalovala, ani moc nemočkovala, ani se nenapálila, zkrátka vše jak má být.


Jinak na klubové dýmce mám opět své oblíbené šťastné číslo 19, což je vidět na fotce výše. Závěrem bych řekl že pokud budu mít v budoucnu chuť pořídit si nějakou hezkou dýmku klasického tvaru se spigotem, tak místo strojových dýmek od Petersona nebo Dunhilla bych si raději vybral nějakou tu ruční výrobu od Petra Libory. 

Zde je odkaz na Petrův blog: http://petrpipes.blogspot.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat