pátek 21. října 2016

Nevill Handmade - Rotten Tomato 2.0

Tohle je předělávka dýmky Rotten Tomato na které jsem dělal před třemi týdny. S výsledkem jsem tehdy nebyl úplně spokojený a na pondělním dýmkařském srazu mě Jakub Rolčík přivedl na myšlenku že by se to přece dalo předělat, ty krátery vzít více do hloubky, znovu to namořit a ty vrchní hladké části odleštit o něco více, aby to dělalo lepší kontrast. Krátery jsem tedy nedělal až tak hluboké vzhledem k tomu že jsem je napoprvé udělal poměrně malé a blízko u sebe, nicméně myslím že ta dýmka docela prokoukla.


Kupodivu mi to šlo docela od ruky, včera jsem na tom strávil něco kolem dvou hodin. Nejdřív jsem vzal větší kulatou frézou všechny větší části, pak jsem některé musel dělat tou malou, dva nátěry tmavým mořidlem a pak jsem to odleštil smirkovým papírem, hrubším a posléze jemným. Už jsem měl pocit že by to mohlo být hotové, tak jsem to přeleštil na kotouči, ale ukázalo se že tam místy jsou ještě drobné škrábance. Večer jsem si ještě říkal že "to je dobrý", ale ráno jsem nakonec přesvědčil sám sebe že to dobrý není a znovu jsem to přejel smirkem, další nátěr olejem a leštění na kotouči, tentokrát to už vyšlo.


Tady je jedna fotka co jsem pořídil během rustikování, takhle na první pohled se to zdálo být docela hluboké, ale zdání klame. Taky jsem si říkal o kolik ta dýmka může být po tomhle zásahu lehčí - kupodivu ne o moc, teď má 62g, takže oproti původní verzi je jen o 1,5g lehčí. 


Je tam samozřejmě pár míst kde mi to kapku ujelo, ale dopadlo to překvapivě dobře, myslím že ta dýmka už nepůsobí tím hrubým dojmem jako předtím.


Na závěr přidám ještě detail hlavičky. Příště ty "krátery" určitě udělám větší a hlubší, ale myslím že dřív se pokusím o nějaký klasický hrubý rustik. Tuhle dýmku si zcela jistě nechám pro sebe, už jenom proto že jsem při její výrobě strávil  hodně času. Nejspíš do ní nacpu nějakou virginii.

2 komentáře:

  1. Jo, pěkně se vyloupla, moc pěkný kousek! Líbí se mi. Dobrá práce.
    A líbí se mi i název. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná práce, dýmka má krásný tvary a rustik se taky moc povedl

    OdpovědětVymazat