sobota 23. února 2013

Crysis Warhead


Crysis Warhead je samostatně spustitelný datadisk ke hře Crysis. Hra přesně navazuje tam kde skončil první díl, tedy na ostrově kde se povedlo odvrátit první vlnu invaze mimozemšťanů. Jak už to tak chodí, ukáže se že spousta cizáků je naživu a stále je tu velké množství severokorejských vojáků včetně jejich šíleného generála. Jejich speciální jednotky dokonce mají vlastní verzi nano-obleků, které sice nejsou srovnatelné s těmi co mají naši hrdinové, ovšem dělá to z nich velmi nepříjemné protivníky.



Tentokrát hrajete za jiného vojáka – děj začíná zhruba v polovině děje prvního dílu Crysis, kdy předchozí hlavní hrdina Nomád operuje někde na druhém konci ostrova, zatímco tam kde se zrovna teď něco děje je po ruce voják s krásným britským přízvukem a předzdívkou Psycho. Nadřízení jej nemají příliš v lásce, protože prý není disciplinovaný (jinými slovy raději dělá vlastní rozhodnutí) a když se rozzuří tak je schopný zabíjet vše co mu přijde pod ruce (a nano-oblek jeho psychickému stavu zrovna moc nepřidává). Nicméně Psycho je zatraceně zkušený voják se kterým se musí počítat. Cílem po kterém jde je převážený kontejner, ve kterém by měla být jaderná zbraň (odtud pochází název hry).



Kromě arzenálu z prvního dílu Crysis tu máme i nějaké další nové zbraně, pokud si dobře vzpomínám tak to byly např. SMG které bylo možné mít v obou rukou, pak tu byl šestiranný granátomet, těžce devastující cizácký kanon. A spousta vozidel, kterými se dá jezdit i střílet z nich. Využití vozidel je tu myslím výraznější než v prvním díle. Hráče tu nečeká nic lehkého, musí např. zničit tankovou divizi, naskočit na jedoucí vlak a z jeho kulometných věží se bránit nájezdům severních korejců a náletům cizáků. Taky si vyzkoušíte pilotování speciálního letadla, kdy na vás opět nalétávají cizáci (tohle mi zrovna přišlo jako dost složitá mise, chvíli trvalo než jsem to dohrál).

Ovládání je stejné jako v předchozím díle, tedy po zmáčknutí prostředního tlačítka se objeví volba speciálních schopností obleku. Psycho má pochopitelně stejný oblek jako měl v předchozím díle Nomád, takže v tomto nic nového nečekejte. Psycho má během hry spoustu docela vtipných hlášek (přišel mi tedy rozhodně zábavnější než Nomád), moje oblíbená je ta co říká severokorejskému generálovi když mu nadává do zatracených amíků „I'm British, you muppet!“



Crysis Warhead sice nepřináší tolik nového, ale příběh je pořád docela dobrý a hratelnost se oproti prvnímu dílu výrazně zlepšila (už tu není takový nedostatek střeliva jako v prvním díle). V této hře rozhodně najdete spoustu zábavy a báječného násilí.

Žádné komentáře:

Okomentovat