středa 20. října 2010

Savinelli - Linea Artisan

Jedna z mnoha dýmek, které jsem vydražil na ebay. Artisan je jedna z vyšších řad značky Savinelli, dost často jde o dýmku s poměrně velkým kotlem a delším krčkem. A pochopitelně s velice hezkou kresbou dřeva, pro nejvyšší řadu Autograph je pak obvykle kotel ještě o něco větší a kresba opravdu krásná. Nevzpomínám si přesně jaká byla cena téhle Artisanky, ale myslím že to bylo něco kolem 100 EUR. Za to se při troše štěstí dají i takovéto relativně drahé dýmky pořídit. Zřejmě ani nemusím dodávat, že u nás v ČR by to cenově bylo mnohem výše...


Na svou velikost je lehoučká, moření dýmky je takové hnědo-červené. Kresba straight grain, kolem dokola, přesně takhle to vypadá když se povede dýmku trefit do dřeva. Náústek je akrylový na, u nás nepříliš typický, 6mm čep. K dýmce byl přibalen pytlík Savinelliho balzových filtrů, ale ty nemám zrovna v oblibě, raději z ní kouřím bez filtru. Tvar mi přijde velmi elegantní, příjemně se drží v ruce a velmi dobře se i drží mezi zuby. 


Aby jí nebylo samotné smutno, pořídil jsem jí nedávno na srazu dýmky.net v Javorníku jednu velice podobnou sestřičku, stejná barva, podobné dlouhé dřevo, jen trochu jiný (rovnější) tvar. Časem se tu jistě také objeví.

Kouřím z ní, podobně jako z jiných velkých kotlů, můj oblíbený Hal O' The Wynd od Rattray's.

Žádné komentáře:

Okomentovat