středa 12. ledna 2011

Bromden - XXL bent

Další dýmka z mé sbírky, jejímž autorem je Leopold "Bromden" Trdý. Polda nám před časem začal v rámci našeho spolku PPNSD vyrábět klubové dýmky. Ovšem pojal to zcela netradičně, žádný jeden společný tvar, naopak každému vyrobil dýmku dle jeho gusta. Já měl v té době nejradši velké bentky a byl jsem obdarován tímto krásným kouskem:


Z fotky to tak možná nevypadá, ale je to vážně obrovský kus dřeva, kotlem i velikostí srovnatelný s petersonskou House Pipe. Přes tu velikost jde o velice sympatický a praktický tvar - na rozdíl od House Pipe se bez problému vejde do běžného pouzdra na dýmky. Několik vad na kráse by se našlo, proto je také mořena na tmavě hnědou barvu, ale to samozřejmě nemá žádný vliv na funkci (a na funkci rostlináře už vůbec ne :-)). Náústek je akrylový a jde o bezfiltrovou dýmku.


Kouřím z ní latakiové tabáky, zvláště pak Accountant's Mixture od Rattray's. Je to takový ten typ "čtenářské dýmky" co se zavěsí, opře o bradu a pak už následují nejméně dvě hodinky pohodového kouření.

Žádné komentáře:

Okomentovat