pondělí 20. září 2010

Chacom Antique

Tuto dýmku jsem objevil na rakouském dýmkařském shopu Pfeifenkonsulat a zaujal mě na ní jednak ten tvar, který je vyloženě oldschool a posléze následující popis vysvětlující proč je ta dýmka pojmenována "antique". Jde o zhruba 40 let staré hlavičky dýmek, které zřejmě někdo ve fabrice založil a pak se na ně zapomnělo. Poté co je někdo objevil, rozhodli se udělat z toho takovou malou speciální řadu "Antique" a aby to trochu ozvláštnili, přidali na ni ručně dělaný náústek z rohoviny.


Náústek má skus udělaný tak trochu dokulata, je vyšší než je obvyklé, ale to je patrně kvůli tomu materiálu. Je tam nasazený čep na 9mm filtr. Dýmka je to krátká, podsaditá, taková variace na bulldog. Zespoda má rovnou plošku na které zcela stabilně stojí. Kuřácké vlastnosti má vynikající, jde z ní velice chladný a suchý kouř, tyhle dýmky ze starého a hustého dřeva zkrátka nemají chybu. 

Jak je vidět na fotce, přidali mi k dýmce ještě paklík čističů a pak takový speciální dárkový balíček, který posílají ke každé objednávce - jednu Mozartkugel (inu Rakušáci, je to pro ně typická cukrovinka) a pak jedno CPT (czech pipe tool, česká trojkombinace).


Ještě jedna zajímavost, zjistil jsem že psi po téhle dýmce doslova šílí, resp. ne ani tak po dýmce, jako spíš po tom rohovinovém náústku. Ten je vyloženě přitahuje a z nějakého důvodu si myslí že je to pamlsek který jim člověk dá za jejich smutné oči, podávání packy či jiné kousky. A pak jsou moc smutní když zjistí že nic nebude... :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat