čtvrtek 4. listopadu 2010

Pavel Hodula - český bulldog

Jak jsem již zmiňoval, český bulldog je jedním z mých velice oblíbených tvarů. Tyhle kratší podsadité dýmky zkrátka mají své kouzlo. Variace na podobný tvar vyrábí např. BPK, Pavel Háp, Karel Krška a mimo jiné také i Pavel Hodula. Tohle vlastně byla první dýmka kterou od něj mám, to bylo nějak tři roky zpátky.


Povrch je pokrytý takovým jemným kulatým rustikem, nejspíš to bylo dělané nějakou malou frézkou. V horní části hlavičky jsou dvě drážky, to je něco co se spíše dělá na rhodesiany, nicméně např. Karel Krška to na podobných tvarech také používá poměrně často. Náústek je ebonitový s čepem na 9mm filtr.

Hodulovy dýmky nejsou zrovna high-end, ať už co do designu, tak i cenově. Zřejmě to jsou jedny z nejlevnějších ručně vyráběných dýmek u nás. Na druhou stranu je to poctivá práce, slušný poměr cena / výkon. Málokdy jsem slyšel že by měl někdo problém s hodulovkou.


Kouří se z ní velmi dobře, jen na držení v zubech je taková kapku těžší. Do ruky je ovšem velice příjemná, takový ten tvar co do ní přesně padne. Kouřím z ní virginie s periquem, poslední dobou především Telegraph Hill.

Žádné komentáře:

Okomentovat