neděle 19. prosince 2010

JanPipes - Hemisphere

Jedna z dýmek, co jsem od Honzy Kloučka koupil letos. Je to opravdu krásný straight grain, kresbě dřeva tu není co vytknout, tomu se prostě nedalo odolat. Pokud se nemýlím tak tahle dýmka původně vypadala trochu jinak, byla mnohem masivnější a ačkoliv kresba byla krásná, ten tvar nikoho nezaujal. Nakonec se Honza odhodlal trochu ji předělat, muselo to asi stát hodně odvahy začít brousit již hotovou dýmku s takhle pěkným dřevem, co kdyby se něco pokazilo. Ale Honza do toho šel, dýmka skutečně prokoukla a brzy ve mně našla nového majitele.


Honza tomu tvaru říká Hemisphere. Opět je to něco, co nějak nejsem schopen vyfotit tak, aby to bylo jasně vidět. Na první pohled je to taková variace na pot, ale spodek je t obou stran sbroušený, jako by tam dál pokračoval krček dýmky až dopředu a rozděloval obě "hemisféry" této dýmky.

Náústek je akrylový s cumberlandovou barvou a bezfiltrovým čepem. Krček dýmky zdobí stříbrný kroužek. Náústek má příjemně tenký skus a pohodlně se drží mezi zuby. Kuřácké vlastnosti má skvělé a pokaždé když z ní kouřím, tak se musím kochat tou kresbou. Je to skutečně radost pohledět.


"Pro změnu" jsem do ní jako stálý tabák vybral Dunhill Royal Yacht. Ten v současné době patří mezi mé nejoblíbenější tabáky a proto na něj musím mít dostatek dýmek.

Žádné komentáře:

Okomentovat