středa 22. prosince 2010

Rubenstein - sandblast freehand

Zabrousím tentokrát mezi dýmky co přibyly do mé sbírky poměrně nedávno. Autorem této krásky je Martin "Rubenstein" Peleška. S Martinem se známe už dlouho, patřili jsme k prvním co začali v Praze pravidelně chodit na srazy Dýmky.net. Zároveň byl posléze jedním ze zakládajících členů našeho spolku PPNSD. S výrobou dýmek začínal na workshopech u Honzy Kloučka a v poslední době se tím začal opravdu vážně zabývat a tráví v Honzově dílně dlouhé hodiny. 


Je to velice útlá a lehoučká dýmka, kotel má velikost zhruba na úrovni dunhillovské čtyřky. Tvar je velmi netradiční, přijde mi to jako taková variace na rhodesian. Na první pohled zaujme zdařilým pískováním, má skutečně krásnou kresbu dřeva. Je to bezfiltrová dýmka, náústek je akrylový s cumberlandovým vzorem. Kouří se z ní velice dobře, mezi zuby o ní člověk téměř neví jak je lehká a držet ji v ruce je opravdu zážitek. Podobně jako u Dunhillky se musím stále kochat tím krásným ring-grain.


Přidal jsem ji do řady dýmek, které mám vyhrazené na Dunhill Royal Yacht. Do dýmky od člena Prvního pražského námořního spolku dýmkařského mi to přišlo jako vhodná volba (nebo to také mohl být např. Skiff Mixture nebo Navy Flake). Držím Martinovi palce, aby se časem zařadil po bok úspěšných světových pipemakerů!

Žádné komentáře:

Okomentovat