pondělí 13. prosince 2010

BPK - soutěžní dýmka z Grand Prix Brno 2009

Účast na soutěžích s sebou kromě možnosti vyhrát nějakou cenu či nákupu další dýmky od některého z českých pipemakerů také znamená jednu zcela jistou věc - další dýmku do sbírky a sice tu soutěžní, protože na oficiálních soutěžích bývá jednotná dýmka pro všechny. Tahle je z loňského Grand Prix Brno, které se konalo ve Křtinách u Brna.


Je to obyčejná billiardka soutěžních rozměrů, tedy dělaná tak aby se do ní pohodlně vešly tři gramy tabáku. Dýmky BPK jsou levné, vlastně nejlevnější, bohužel nejsou zrovna proslulé svou kvalitou. Je to ostatně vidět, kresba dřeva je jalová, povrch je lakovaný a po zkušenosti s lakem na BPK bulldočku mě vlastně překvapuje, že stále ještě drží. Náústek je ebonitový, bezfiltrový a zakončený takovou bílou umělohmotnou aplikací. Nicméně vrtání je naprosto v pořádku a vlastně jsem na místě neslyšel že by měl někdo ze soutěžících špatně vrtanou dýmku, to zase klobouk dolů před organizátory, jistě je to muselo stát značné úsilí.


Neřadil bych  ji zrovna k těm lepším kouskům mé sbírky, ale berme to tak jak to je - jde o levnou dýmku, svým způsobem na takové "jednorázové" použití. A nekouří se z ní vlastně zas tak špatně, jen si musím dát pozor abych nekouřil příliš rychle, to se dýmka začne rozpalovat, jakoby dávala najevo svůj soutěžní charakter a nabádala k tomu trochu zvolnit tempo. Mám ji na aromatiky a občas si s ní i zasoutěžím.

Závěrem ještě přidám odkaz na fotky z Grand Prix Brno 2009:
http://picasaweb.google.com/vitek.novy/GrandPrixBrno2009#

Žádné komentáře:

Okomentovat