neděle 22. srpna 2010

Ser Jacopo Domina 2007

Italský výrobce dýmek Giancarlo Guidi, jehož dýmky nesou značku Ser Jacopo, vyrábí každý rok limitovanou sérii výročních dýmek. Vždy je to nějaký speciální tvar a na dýmce je obvykle ozdobné stříbrné kování. Já se šťastnou náhodou dostal k výroční dýmce z roku 2007.


Spoustu dýmek jsem vydražil na ebay, většinou se na tom dá dost ušetřit protože každý článek v obchodním řetězci mezi výrobcem a konečným spotřebitelem znamená nějaký náklad navíc a dýmka z kamenného obchodu pak může stát i víc jak dvojnásobek. Navíc je to poměrně napínavé a zábavné to sledovat a takticky přihazovat. Pokud jde o ebay, tak ono není umění mít dost peněz a koupit si za ně drahou dýmku. Naopak je tam skvělé že se dá někdy koupit poměrně drahá dýmka za zlomek její ceny. V případě této dýmky šlo o šťastnou shodu okolností že jsem tam dal základní příhoz který činil 99 euro a nikdo další nepřihodil víc. Ono to zrovna bylo v období kdy je v letních prázdninách takové to "stěhování národů" ze severu na jih a navíc kolegové z dýmky.net byli tak laskavi, že na tu dýmku po mém upozornění nepřihazovali (a někteří by bývali přihodili velice rádi, patří jim za to mé poděkování).



Je to masivní pískovaná dýmka s ozdobným stříbrným kroužkem a akrylovým náústkem. Kouřový kanálek je typicky velice široký, takže dýmka má silný tah a není problém ji dokouřit až do dna. Po experimentování s několika tabáky se v ní nakonec hezky zabydlel Erinmore Mixture.


3 komentáře:

  1. Dobrý den,
    měla bych prosbu, jaká je podle Vás cena této dýmky, která je nová, nepoužitá, v původním balení a se všemi certifikáty?
    Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pískovaná Ser Jacopo Domina by mohla být cenově tak kolem 250 - 300 EUR.

      Vymazat